- Úvod
- >>
- Pizza pece
Pizza pece Ooni, Alfa Forni, Cozze
-
Ooni Karu 12G pizza pec na drevo rozšíriteľná o plynový horák - Skladom
Pec na pečenie pizze na plyn a na drevo399 € s DPH324,39 € bez DPH -
Ooni Pizza pec na plyn Koda 12 - Skladom
Pec na pečenie pizze na plyn399 € s DPH324,39 € bez DPH -
Ooni Pizza pec na drevo Karu 16 rozšíriteľná o plynový horák - Skladom
Pec na pečenie pizze na plyn a na drevo719 € s DPH584,55 € bez DPH
Pizza pec alebo tiež pizza piecka je vaša vstupenka k dokonalým gurmánskym zážitkom. Žiadna mrazená pizza, žiadna chladená pizza, alebo tenučké strojové cesto....
Ak raz ochutnáte vlastnú pizzu, už nebudete veľmi hľadať pizzériu.
V našej ponuke nájdete dve kategórie pizza pecí:
- veľké poloprofesionálne pizza pece Alfa Forni
Radi pečieme pizzu a pece aj testujeme. Nejaký čas zabralo naučiť sa pieč dokonalú neapolskú pizzu, ale výsledok stojí vždy zato:
Ako si teda vybrať pizza pec?
- Ak chcete pizza pec do bytu, alebo priestoru bez veľkého balkóna, potrebujete elektrickú pizza pec. Cozze je zaujímavá cenou, Ooni dosahuje vyššiu teplotu a má nastaviteľnú výšku kameňa.
- Na balkón alebo bytovú terasu odporúčame plynové pece v rozmeroch 12" alebo 13". K peciam dostanete ako darček aj sadu na pripojenie k PB fľaši.
- Ak máte viac priestoru a nechcete bojovať s drevom potom je v ponuke veľký výber pizza pecí na plyn, ktoré sa líšia
- sú čiste na plyn a sú na 1 pizzu
- sú na 2 a viac kusov pizze
- sú s otočným kameňom, teda nepotrebujete lopatu na otáčanie
- my odporúčame model na dve pizze Koda 2 max
- Ako čistý pizza puristi a zástancovia pravej neapolskej pizze bude však vždy odporúčať pizza pece na drevo, pretože chuť pizze na dreve je proste najlepšia. Na výber je znova veľké množstvo pizza pecí na drevo:
- malé pece na drevo, ktoré je možné prerobiť na hybridné pece na plyn aj na drevo
- veľké pizza pece vhodné aj do malých pizzérií kde môžete naraz piecť až 5 kusov pizze
- Už sme spomínali hybridné pece Ooni, kde si do Karu pecí viete dokúpiť plynový horák. V prípade pecí Alfa Forni, je to jednoduchšie. Plynové pece sú zároveň použiteľné aj na drevo, stačí doplniť ochranu na horák a popolník na drevo bez nutnosti skrutkovania horáka.
Pizza cesto je asi jedno z najjednoduchších jedál a napriek tomu to treba skúšať a vedieť. Určite odporúčame neapolskú pizzu, tá je najlepšia! (najlepšia je a vždy bude pizza margherita ).
Ale ani tie americké nie sú na zahodenie, ak nebudete šetriť syrom.
Pizza cesto pozostáva len zo štyroch (4) ingrediencií: Múka, voda, soľ, droždie.
Napríklad: 500g múky, 380ml vody, 1g drožia a 15g soli that´s it.... kvantitu si môžete nastaviť podľa počtu hladných krkov alebo veľkosti pece/rúry.
Ak neviete odhadnúť pomer, tu prikladám 3 online kalkulačky kde si vypočítate presné pomery zložiek cesta podľa počtu osôb, gramáže a dokonca typu a pôvodu pizze:
Pizza calculator - Stadler Made
The Ultimate Pizza Dough Calculator (perfect pizza) (the-bread-code.io)
Pizza Dough Calculator | The Best Pizza Recipe (purecalculators.com)
RECEPT / POSTUP ako pripraviť dokonalé cesto na neapolskú pizzu:
1. Vždy začínate s vodou. Dáte to misky 600g vody a rozmiešate 30g soli, dokonale rozmiešate
2. Pridáte 10% múky čo znamená pri hydratácii 60%, 100g, teda celková dávka múky je 1kg. Rozmiešate a prídáte 2g droždia
3. Počkáte kým začne droždie pracovať a za stáleho miešania a miesenia postupne pridávate zvyšok múky až vyformujete cesto. Cesto sa po dosiahnutí teploty okolo 22°C prestane lepiť, len buďte trpezlivý
4. Nechajte 2 hodiny vykysnúť
4. Vytvarujete bochníky a necháte odpočívať 24hodín prikryté vlhkou utierkou na teplom mieste
5. A.................upečiete podľa chuti. Margherita je samozrejme najlepšia.
Z 1 kg múky urobíte 6 až 8 ks pizze podľa veľkosti. Cesto, ktorí nespotrebujete, dajte do krabičiek na uzatváranie a odložte do chladničky. V pohode ho viete použiť najbližších 7 dní. Na pizzu, na pizza štangle, na žemle, a pizzové sendviče = vytvarujete pizzový kruh, silno naolejujete olivovým olejom, jemne preložíte a zapečiete rovnako ako pizzu. Potom otvoríte a vložíte rukolu, mortadelu a mozzarellu bufala...veľká mňamka
ČO VŠETKO SA DÁ PIECŤ V PIZZA PECI?
-
pizza
-
foccacia / potrebujete vyšší plech a musíte ju otáčať/
-
steaky / v malých peciach na špeciálnych liatinových panviciach do pizza pecí/
-
veľké kusy mäsa v zapekacích formách
V prípade pomalého pečenia v pizza peci sa nesmie zabudnúť na správnu teplotu aby nič nezhorelo, nakoľko pece sa veľmi rýchlo rozohrejú až na 500°C. V prípade, že pec nemá vstavaný teplomer, odporúčame infra teplomer ako doplnok k peci.
PÁR INFORMÁCIÍ NAVYŠE
Dodávku grilov na palete je možné načasovať s presnosťou na +/-2 dni dopredu - na Vami určený dátum. Nie je možné garantovať presný dátum/.
Do poznámky k objednávke prosím zadajte požadovaný orientačný dátum dodávky.
Ak si chcete váš nový gril/pizza pec rovno odviezť*, vojde vám do vášho auta?
Naše skúsenosti s nakladaním krabíc do rôznych vozidiel:
1. Gril Campingaz Onyx vojde do VW Passat Kombi
2. Gril Broil King Regal 590 vojde do Huyndai Tucson
3. Gril Broil King Crown 410 sme vopchali do Citroen C3
4. Pizza pec Ooni Koda 16 vojde Tesla Model 3
Všeobecne neodporúčame sedany
*tovar objednaný na osobný odber je pripravený do 30min /počas pracovných dní/. Tovar označený v predajni, je možné odobrať okamžite.
Predajňa, sklad a výdajné miesto sú na jednom mieste. Parkovanie pod budovou /zadarmo /.
Ako sa k nám dostanete.../vchod A 2. poschodie/
Otváracie hodiny:
Po: 10:00-17:00
Ut: 10:00-17:30
St: 10:00-17:30
Št: 10:00-17:30
Pi: 10:00-19:00
So-Ne: zatvorené
/otváracie hodiny samozrejme vieme prispôsobiť individuálne na základe dohody/
Ako to u nás vyzerá...