- Úvod
- >>
- Pizza pece
- >>
- Pizza pece na drevo
- >>
- pizza do 33cm
- >>
- Ooni Karu 12G pizza pec na drevo rozšíriteľná o plynový horák
Ooni Karu 12G pizza pec na drevo rozšíriteľná o plynový horák
Ooni Karu 12G pizza pec na drevo rozšíriteľná o plynový horák
Pizza pec na drevo a na plyn na pizzu aj steaky pre 6 a viac ľudí /1 hodina pečenia, vrátane prípravy pre 10 ľudí/.
Čo robí pec Ooni Karu 12G tak úžasnou? Do Ooni Karu 12G sme vložili všetky poznatky, ktoré sme získali počas našich desaťročných skúseností s výrobou pizza pecí. Od žiaruvzdornej rukoväte vrátok, práškovo lakovaného povrchu pece až po protišmykové gumené kryty nožičiek, každý detail na tejto peci bol starostlivo navrhnutý tak, aby poskytoval vynikajúci zážitok z prípravy pizze.
Ooni Karu 12G kombinuje optimálny výkon s oceňovaným dizajnom. Vďaka malým rozmerom, práškovo lakovanému povrchu odolnému voči poveternostným vplyvom a elegantnej siluete je Karu 12G vítaným doplnkom každej záhrady, balkóna alebo vonkajšej kuchyne. Prenosná a výkonná pec kombinuje optimálny výkon so slobodou používania pece pri vašich výletoch a dovolenkách.
Ooni Karu 12G je zároveň plne kompatibilná so všetkým existujúcim príslušenstvom pece Karu 12, ako je plynový horák pre Ooni Karu 12 a obal pre Ooni Karu 12. Najpokročilejšia prenosná pec na pizzu na svete! Dvierka vyrobené z borosilikátového skla, aby ste mali pizzu pod kontrolou bez úniku tepla.
Rukoväť dvierok SureGrab™ zostáva chladná na dotyk aj pri plne rozpálenej peci. Pizza sa pečie na hrubom 15 mm kameni.
- Hmotnosť položky 15,5kg
- Rozmery: 72,8 x 41,7 x 75,4cm
- Na pizzu do priemeru 25-30 cm
- Typ inštalácie: Doska
- Druh paliva: drevo a drevené uhlie alebo propánový plyn /nutné dokúpiť voliteľný plynový horák/
- Dole odklápané dvierka
- Viac možností paliva na maximálnu flexibilitu pri pečení a grilovaní
- Drevo a drevené uhlie pre autentickú dymovú arómu
- Propánový plyn pre čistú a rýchlu prípravu
- Patentovaná technológia FlameKeeper na rovnomernejšie rozloženie tepla
- Odolné teleso z nehrdzavejúcej ocele
- Protišmykové nohy
- Teplomer na boku pece
-
- 5 rokov /po regristrácii u výrobcu/
Odporúčaný ochranný obal:
- cesto si pripravte 24 hodín dopredu, čo nespotrebujete môžete skladovať až týždeň v chladničke
- ak dáte pec naplno, neodchádzajte, pizzu otočte o 180°C už po pol minúte
- k pizza peci si určite kúpte lopatu na sádzanie pizze, ale aj lopatu na otáčanie /ak nemáte pizza pec s otočným kameňom/
- na lopatu si dajte semolinu, alebo hrubú múku, hladká múka okamžite zhorí
- pec sa čistí kefou, kameň sa čistí pyrolýzou, t.z. stačí metlička, ak nechcete kefu. Čistíte samozrejme vychladnutú pec
- pizzu po vybraní nechajte odstáť a trocha ju pokvapkajte olivovým olejom extra virgine
- všetko čo sme sa naučili o pečení pizze nájdete v našich článkoch, kde nájdete aj recept na cestu na neapolskú pizzu, alebo sa zastavte u nás v showroome podebatovať o pečení pizze
RECEPT / POSTUP ako pripraviť dokonalé cesto na neapolskú pizzu:
1. Vždy začínate s vodou. Dáte to misky 600g vody a rozmiešate 30g soli, dokonale rozmiešate
2. Pridáte 10% múky čo znamená pri hydratácii 60%, 100g, teda celková dávka múky je 1kg. Rozmiešate a prídáte 2g droždia
3. Počkáte kým začne droždie pracovať a za stáleho miešania a miesenia postupne pridávate zvyšok múky až vyformujete cesto. Cesto sa po dosiahnutí teploty okolo 22°C prestane lepiť, len buďte trpezlivý
4. Nechajte 2 hodiny vykysnúť
5. Vytvarujete bochníky a necháte odpočívať 24hodín prikryté vlhkou utierkou na teplom mieste. Cesto, ktoré nevyužijete dajte do zavretých krabičiek = 1 bochník/ 1 krabička. V chladničke vám vydrží cca 7 dní.
6. A.................upečiete podľa chuti. Margherita je samozrejme najlepšia.
Z 1 kg múky urobíte 6 až 8 ks pizze podľa veľkosti. Cesto, ktorí nespotrebujete, dajte do krabičiek na uzatváranie a odložte do chladničky. V pohode ho viete použiť najbližších 7 dní. Na pizzu, na pizza štangle, na žemle, a pizzové sendviče = vytvarujete pizzový kruh, silno naolejujete olivovým olejom, jemne preložíte a zapečiete rovnako ako pizzu. Potom otvoríte a vložíte rukolu, mortadelu a mozzarellu bufala...veľká mňamka
Takto sa darí nám:
A ešte recept na cesto OONI CLASSIC
Ingrediencie:
368g vlažnej vody
18g soli
3,5g sušeného droždia
613g "00" múky
Postup na 4x12" kusov pizze:
- Naplňte misku vlažnou vodou a pridajte aktívne suché droždie. Pomocou metličky premiešajte. V samostatnej miske zmiešajte múku a soľ. Spolu a potom nalejte do vody.
- Miešajte drevenou varechou. Položte na jemne pomúčený povrch a miesite 10 minút, kým nie je pevné a pružné. Vráťte sa do misy. Prikryte uterákom a nechajte kysnúť na teplom mieste 2 hodiny, alebo kým sa nezdvojnásobí.
- Keď je cesto hotové, rozdelíme ho na 3 alebo 4 rovnaké kúsky. Vložte každý do samostatnej misky alebo podnosu, prikryte utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste 30 až 60 minút, alebo kým nie je zdvojnásobená veľkosť
- Rozpáľte pec a nechajte ju predhriať 20 minút. Zamerajte sa na teplotu medzi 450 °C a 500 °C. Skontrolujte toto prípadne pomocou infračerveného teplomera.
- Položte guľu cesta na jemne pomúčenú dosku a vytvarujte ju končekmi prstov do malého plochého disku. Zo stredu zatlačte cesto smerom von a zároveň roztiahnite prsty, čím sa vytvorí väčší disk .
- Lopatu zľahka posypeme múkou a položíme na ňu pizzu, potom pridáme Vaše ingrediencie.
- Vložte do pece a pečte 1 až 2 minúty, otočte každých 20 sekúnd pre rovnomerné pečenie.
Parametre
Doplňujúce informácie
Aký je rozdiel medzi Fyra 12 a Karu 12G a Karu 16?
Veľkosť kameňa na pečenie: 33x33 vs. 33,7x33,7 vs. 42,4x42,4cm
Fyra 12 je vhodná na rodinné pečenie na terase, v prírode a teoreticky aj na balkón ak nemáte nad sebou susedov
Prečo si vybrať pizza pec na drevo?
Najlepšia pizza je pizza s príchuťou ohňa a dreva. Ak je pre vás chuť najdôležitejšia, nie je čo riešiť
Naším cieľom je piecť neapolskú pizzu doma v domácej pizza peci. Testovali sme Ooni Karu 16 a takto to dopadlo.
V pizza peci je možné piecť aj chlieb, steaky, alebo zapekať mäso. Záleží na rozmere pece a pekáči/panvici, ktorý na to používate. My sme otestovali upieť Foccaciu Di Recco. Vyšla perfektne.
Doplňujúce informácie
Jablková pizza? Isteže....na pizza cesto pridáte jablká, cukor, džem podľa chuti, škoricu a zapečiete v pizza peci. A aj keď nemáte dezert na párty, tak vlastne máte. Príprava zaberie 5min, pečenie minútu..nezabudnite pizza pec rozohriať na 500°C
Tento produkt nájdete aj v našom showroome v OC STYLA Zlaté piesky Bratislava. Parkovanie pod budovou, vchod A, výťahom na druhé poschodie, vľavo cca 20m od výťahu.
Príslušenstvo
Zvážte aj tieto produkty
PÁR INFORMÁCIÍ NAVYŠE
Dodávku grilov na palete je možné načasovať s presnosťou na +/-2 dni dopredu - na Vami určený dátum. Nie je možné garantovať presný dátum/.
Do poznámky k objednávke prosím zadajte požadovaný orientačný dátum dodávky.
Ak si chcete váš nový gril/pizza pec rovno odviezť*, vojde vám do vášho auta?
Naše skúsenosti s nakladaním krabíc do rôznych vozidiel:
1. Gril Campingaz Onyx vojde do VW Passat Kombi
2. Gril Broil King Regal 590 vojde do Huyndai Tucson
3. Gril Broil King Crown 410 sme vopchali do Citroen C3
4. Pizza pec Ooni Koda 16 vojde Tesla Model 3
Všeobecne neodporúčame sedany
*tovar objednaný na osobný odber je pripravený do 30min /počas pracovných dní/. Tovar označený v predajni, je možné odobrať okamžite.
Predajňa, sklad a výdajné miesto sú na jednom mieste. Parkovanie pod budovou /zadarmo /.
Ako sa k nám dostanete.../vchod A 2. poschodie/
Otváracie hodiny:
Po: 10:00-17:00
Ut: 10:00-17:30
St: 10:00-17:30
Št: 10:00-17:30
Pi: 10:00-19:00
So-Ne: zatvorené
/otváracie hodiny samozrejme vieme prispôsobiť individuálne na základe dohody/
Ako to u nás vyzerá...