- Úvod
- >>
- Kuchyňa
- >>
- Nože Príbory Náradie Púzdra
- >>
- FORGED Intense - nôž Santoku 18 cm
FORGED Intense - nôž Santoku 18 cm
FORGED Intense - nôž Santoku 18 cm
FORGED Intense - nôž Santoku 18 cm. Nôž Santoku je japonská verzia kuchárskeho noža. Slovo „santoku“ znamená „tri cnosti“, odkazuje na tri použitie noža: krájanie, krájanie na kocky a krájanie na jemno.
Rad Intense sa vyznačuje jemnejším a decentnejším dizajnom. Vzhľadovo je tento rad bližšie tradičným kuchynským nožom, ale so stále viditeľným vzorom kovania a leštenou rukoväťou, ktorá prechádza v čepeľ.
- Nôž vhodný na mäso, zeleninu, ovocie, huby, bylinky
- Dĺžka čepele: 18 cm
- Tvrdosť: 58 Rockwellovej stupnice
- Hrúbka čepele: 2 mm
- Uhol brúsenia: 22°
- Dodávané v drevenom darčekovom boxe
- Hmotnosť: 0,4 kg
Rozšírená záruka:
Parametre
Značka | Style De Vie |
---|---|
Predĺžená záruka | Áno |
Nože prevedenie | Forged Intense |
Farba | šedá |
Vrátenie tovaru do 30dní | Áno |
Nože kategórie | kuchynské |
Určené na | drobné a jemné krájanie |
Dĺžka čepele cm | 18 |
Hmotnosť | 0,54 kg |
Doplňujúce informácie
Doplňujúce informácie
Aká je japonská oceľ?
Japonská oceľ je typ ocele s vysokým obsahom uhlíka, vďaka čomu je pevná, odolná a ostrá. Vyrába sa tradičnými technikami kovania, ktoré zahŕňajú zahrievanie a chladenie ocele, čím sa vytvára laminovaná štruktúra, ktorá je menej krehká a pružnejšia. Japonská oceľ sa používa pri výrobe nožov, kde je nevyhnutná presnosť a rezný výkon
Nože FORGED sú vyrábané ručne podľa starých japonských tradícií.
Každý nôže j tak jedinečný originál. Vďaka špecifickému výrovnému procesu odpoúčame dbať na pokyny o údržbe a použití.
Nože FORGED sa ponúkajú v prevedení Intense, Brute, Olive a Sebra
- Tvrdosť 58HRC Rockwellovej stupnice
- Uhol ostria 22°
- Japonská oceľ
Alebo série VG10 a Katai
- Tvrdosť 60 HRC Rockwellovej stupnice
- Uhol ostria 22° 5 vrstvová
- Japonská oceľ VG10
Údržba
- Nože FORGED nie sú vhodné do umývačky
- Nože sú potiahnuté ochrannou vrstvou na prepravu a skladovanie
- Pred prvým použitím nože poriadne vyčistite
- V prípade nožov Brute a Intense môže ochranná vrstva rúčky zmiznúť až po opakovanom použití
- Nôž umývajte vždy ručne a teplou vodou a s menším množstvom saponátu.
- Po umytí nôž dôkladne utrite handričkou
- Po každom použití je potrebné nôž vždy znova vyčistiť a osušiť.
- Ak nôž dlhšie nepoužívate je vhodné ho ľahko natrieť olivovým olejom
- Drevenú rukoväť je možné po vysušení ošetriť olejom. Odporúča sa olej na ošetrovanie servírovacích a krájacích dosiek
Brúsenie a starostlivosť
Nože je možné ošetriť pomocou ocieľky FORGED s kvalitnou diamantovou vrstvou. Pomocou ocieľky odstránite malé otrepy a hlbočeky na ostrí a nôž tým naostríte. Nejde však o nabrúsenie ako u profesionálneho brúsiča.
Záruka 10 rokov
Kované nože sú vyrábané s veľkou starostlivosťou. Napriek tomu sa môže stať, že v dôsledku chybnej montáže alebo vady materiálu, nezodpovedá nôž svojej kvalite. Na tú sa vzťahuje 10 ročná záruka. Záruka platí v prípade bežného používania /viď. brožúra dodávaná s nožom/ v súlade s našimi pokynmi na údržbu.