FORGED Intense - 3-dielna sada nožov: kuchársky nôž, japonský nôž na zeleninu, univerzálny
FORGED Intense - 3-dielna sada nožov: kuchársky nôž, japonský nôž na zeleninu, univerzálny
FORGED Intense - 3-dielna sada nožov: kuchársky nôž, japonský nôž na zeleninu, univerzálny nôž. Rad Intense sa vyznačuje jemnejším a decentnejším dizajnom. Vzhľadovo je tento rad bližšie tradičným kuchynským nožom, ale so stále viditeľným vzorom kovania a leštenou rukoväťou, ktorá prechádza v čepeľ.
Sada obsahuje
-
1x kuchársky nôž 20,5 cm
- 1x japonský nôž na zeleninu 17,5 cm
- 1x univerzálny nôž 12,5 cm
-
Kvalitná ručne obrábaná japonská oceľ
-
Viditeľný vzor kovania, ostrie s vysokým leskom
-
Dodávané v darčekovom boxe z páleného dreva
-
Tvrdosť: 58 Rockwellovej stupnice
-
Hrúbka čepele: 2 mm
-
Uhol brúsenia: 22°
Rozšírená záruka:
Parametre
Značka | Style De Vie |
---|---|
Predĺžená záruka | Áno |
Nože prevedenie | Forged Intense |
Farba | šedá |
Vrátenie tovaru do 30dní | Áno |
Nože kategórie | sady |
Určené na | mäso, ryby, zelenina,bylinky |
Hmotnosť | 1,22 kg |
Doplňujúce informácie
Doplňujúce informácie
Aká je japonská oceľ?
Japonská oceľ je typ ocele s vysokým obsahom uhlíka, vďaka čomu je pevná, odolná a ostrá. Vyrába sa tradičnými technikami kovania, ktoré zahŕňajú zahrievanie a chladenie ocele, čím sa vytvára laminovaná štruktúra, ktorá je menej krehká a pružnejšia. Japonská oceľ sa používa pri výrobe nožov, kde je nevyhnutná presnosť a rezný výkon
Nože FORGED sú vyrábané ručne podľa starých japonských tradícií.
Každý nôže j tak jedinečný originál. Vďaka špecifickému výrovnému procesu odpoúčame dbať na pokyny o údržbe a použití.
Nože FORGED sa ponúkajú v prevedení Intense, Brute, Olive a Sebra
- Tvrdosť 58HRC Rockwellovej stupnice
- Uhol ostria 22°
- Japonská oceľ
Alebo série VG10 a Katai
- Tvrdosť 60 HRC Rockwellovej stupnice
- Uhol ostria 22° 5 vrstvová
- Japonská oceľ VG10
Údržba
- Nože FORGED nie sú vhodné do umývačky
- Nože sú potiahnuté ochrannou vrstvou na prepravu a skladovanie
- Pred prvým použitím nože poriadne vyčistite
- V prípade nožov Brute a Intense môže ochranná vrstva rúčky zmiznúť až po opakovanom použití
- Nôž umývajte vždy ručne a teplou vodou a s menším množstvom saponátu.
- Po umytí nôž dôkladne utrite handričkou
- Po každom použití je potrebné nôž vždy znova vyčistiť a osušiť.
- Ak nôž dlhšie nepoužívate je vhodné ho ľahko natrieť olivovým olejom
- Drevenú rukoväť je možné po vysušení ošetriť olejom. Odporúča sa olej na ošetrovanie servírovacích a krájacích dosiek
Brúsenie a starostlivosť
Nože je možné ošetriť pomocou ocieľky FORGED s kvalitnou diamantovou vrstvou. Pomocou ocieľky odstránite malé otrepy a hlbočeky na ostrí a nôž tým naostríte. Nejde však o nabrúsenie ako u profesionálneho brúsiča.
Záruka 10 rokov
Kované nože sú vyrábané s veľkou starostlivosťou. Napriek tomu sa môže stať, že v dôsledku chybnej montáže alebo vady materiálu, nezodpovedá nôž svojej kvalite. Na tú sa vzťahuje 10 ročná záruka. Záruka platí v prípade bežného používania /viď. brožúra dodávaná s nožom/ v súlade s našimi pokynmi na údržbu.