- Úvod
- >>
- Príslušenstvo grily
- >>
- Na ryby
- >>
- Bricknic BRC-363411 Tehla na pečenie tmavá
Bricknic BRC-363411 Tehla na pečenie tmavá
Bricknic BRC-363411 Tehla na pečenie tmavá
Pečenie živánskej, ratatouille, ale aj a lososa.
Univerzálny, ľahko použiteľný kuchynský (grilovací) nástroj. Stačí nakrájať si obľúbené ingrediencie, vložiť ich do TEHLY a umiestniť na akýkoľvek zdroj tepla. Chutné jedlo je hotové za menej ako 30 minút /živánska pri 230°C 50 minút/.

Vyrobené z prírodnej tepelne odolnej hliny. Zachováva živiny, vitamíny a čisté chute. Pórovitosť hliny prirodzene zadržiava vlhkosť, takže pokrmy ostávajú krehké a šťavnaté. Bricknic sú ideálne pre pomaly varené pokrmy, ako sú dušené jedlá a nákypy, ale sú dostatočne univerzálne na pečenie, zapekanie a dokonca aj vyprážanie.

AKO NA TO
OTVORIŤ A NAPLNIŤ

Odstráňte viečko a vložte ingrediencie.Po naplnení tehlu bezpečne uzavrite vekom a môžete variť.
ZAVRIEŤ A ZAHRIAŤ

Tehlu na varenie môžete použiť v rúre a na plynovom sporáku, na grile, v záhradnom krbe, alebo napríklad v peci či na otvorenom ohni. Pripravované jedlo je teda nielen chutné, ale navyše aj zdravé. Nezabudnite počas varenia priebežneingrediencie kontrolovať, aby sa jedlo nepripálilo.
ČISTENIE A STAROSTLIVOSŤ

Tehly na varenie je možné umývať v umývačke riadu,takže ich čistenie je jednoduché. Alebo môžete tehlu nechať po varení približne 30 minút vychladnúť a potom ju na 10 minút namočiť do vody. Všetky zvyšky jedla sa uvoľnia, odstránia a tehla bude pripravenána ďalšie použitie.


- šírka: 24cm
- výška: 10cm
- hĺbka: 12cm
- dĺžka balenia: 38cm
- výška balenia: 9cm
- šírka balenia: 29cm
- váha: 2kg

RECEPTY
BRICKNIC SALSA VERDE

Ingrediencie:
- 6–8 zelených tomatillo-s (použiť bez šupky)
- 1 biela cibuľa (nakrájaná na štvrtiny) 2–3 strúčiky cesnaku (ošúpané)
- 1–2 sušené červené chili papričky (podľa chuti)
- 1–2 bobkové listy Kvapka olivového oleja
Morská soľ podľa chuti (Voliteľné) Čierne korenie alebo rascové semienka na zvýraznenie chuti
Inštrukcie:
Predhrejte Bricknic na grile alebo v rúre, kým nebude horúci (približne 10–15 minút na strednom ohni). Pripravte ingrediencie: Odstráňte šupku z tomatillos a dôkladne ich umyte, aby ste odstránili lepkavosť.Nakrájajte cibuľu na štvrtiny.Ošúpte strúčiky cesnaku.
Zostavte v Bricknic: Umiestnite tomatillos, cibuľové štvrtiny a strúčiky cesnaku do základne varného kameňa Bricknic.Pridajte sušené červené chili papričky a bobkové listy. Pokvapkajte olivovým olejom a hojne posypte morskou soľou.
Varte: Zatvorte veko Bricknic a vráťte ho späť na gril alebo do rúry.Nechajte piecť asi 25–30 minút, kým nie sú tomatillo-s mäkké a mierne popukané a cibuľa jemná.
Mix: Akonáhle sú opražené, vyberte obsah a nechajte ho mierne vychladnúť. Rozmixujte všetky suroviny do hladka (alebo na požadovanú konzistenciu). Prispôsobte soľ a úroveň korenia podľa chuti.
Podávajte: Podávajte teplé alebo studené s tacos, grilovanou zeleninou alebo tortilla chipsami. V tehlovej peci na varenie je možné zdravo pripravovať zeleninu, ryby, nové zemiaky, mäso a dokonca aj kúsky ovocia.
MORSKÝ VLK NA SOLI
Vyskúšajte tento jednoduchý, ale pôsobivý recept na morského vlka v soľnej kruste. Ryba je naplnená citrónom a bylinkami, obalená v zmesi soli a vajec a pečená do dokonalosti. Veľkolepý spôsob, ako zachovať prirodzenú šťavnatosť ryby a ohromiť svojich hostí! Soľou pokrytá zlatá ryba

Ingrediencie:
- 1 kg kamennej soli
- 1 pražma
- 2 vajcia
- 1/2 citrónu
- Tymian a rozmarín
Pokyny:
1. Príprava:Vložte citrón a bylinky do brucha pražmy.V miske zmiešajte kamennú soľ, tymian, rozmarín a nastrúhanú citrónovú kôru.Pridajte vaječné žĺtky do zmesi a všetko dobre premiešajte.
2. Skladanie tehly:Vložte svoju pražmu do tehly.Úplne zakryte pražmu so soľnou pastou.
3. Konečné varenie:Predohrejte rúru na 180°C.Rybku pečte asi 20 minút bez veka. Soľná pasta by mala získať zlatistú farbu a stuhnúť. Môžete to overiť tak, že do nej zaklepete lyžicou.Akonáhle je upečená, rozbite soľnú pastu a vaša pražma bude perfektne uvarená.
BRICK BRIOCHE VENDÉENNE

Pečenie brioche má niečo magické: jemná, maslová textúra, bohatá aróma a uspokojenie z tvarovania a pečenia vlastného chleba. S týmto receptom posuniete svoje pečenie brioche na novú úroveň pomocou pečenia v kuchynskej tehle Bricknic. Jedinečný proces parenia v tehle vytvára neodolateľne jemnú striedku a zlatú, lesklú kôrku. Ideálne na zdieľanie alebo na vychutnanie samostatne, tento recept kombinuje tradíciu s inovatívnym prístupom.
Ingrediencie, ktoré potrebujete:
- 65g teplého mlieka
- 40g cukru
- 4g sušeného droždia alebo 1/4 kocky čerstvého droždia
- 250g múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 vajce
- 40g masla (pri izbovej teplote)
- 1 polievková lyžica creme fraîche
- niekoľko kvapiek vody z pomarančových kvetov
- 1 vaječný žĺtok (zmiešaný s trochou vody na potretie)
Pokyny:
1. Príprava cesta: a. Zmiešajte mlieko, cukor a droždie, kým sa dobre nespoja. b. Pridajte múku, soľ a vajce do zmesi s kvasnicami. Hnetiete, kým nevznikne hladké cesto. Zapracujte maslo, creme fraîche a pomarančovú vodu a pokračujte v hnetení, kým cesto nie je elastické a hodvábne. c. Nechajte cesto odpočívať pri izbovej teplote 2 hodiny, potom ho dajte na noc do chladničky, aby pomaly kyslo a vyvinulo svoju chuť.
2. Tvarovanie brioche: a. Na ďalší deň jemne rozvaľkajte cesto, aby ste uvoľnili akumulovaný plyn. Rozdeľte cesto na šesť dlhých prúžkov. b. Zapleťte tri prúžky dohromady, aby ste vytvorili jednu brioche. Opakujte s ostatnými tromi prúžkami na druhú brioche.
3. Príprava tehly: a. Namáčajte hornú časť tehly do vody na prípravu na pare. b. Potrite zapletenú brioche zriedeným žĺtkom a nechajte ju odpočívať 30 minút. 4. Konečné varenie: a. Predhrejte rúru na 200 °C (392 °F) a dajte celú tehlu dnu na 15 minút, aby sa dobre zohřiala. c. Vložte brioche do tehly a pečte 10 minút. d. Po 10 minútach odkryte tehlový súbor, natrite brioche ďalším žĺtkom na lesklý povrch a pečte ďalších 10 minút pri 180°C. e. Odstráňte brioche z tehlového súboru a rúry a nechajte vychladnúť na mriežke najmenej 20 minút, aby sa stuhlo a zabezpečilo sa najlepšie textúra.



ŽIVÁNSKA - super jednuduché na grile, v rúre

Parametre
Príslušenstvo
Zvážte aj tieto produkty
PÁR INFORMÁCIÍ NAVYŠE
DODÁVKU GRILOV NA PALETE JE MOŽNÉ NAČASOVAŤ S PRESNOSŤOU +/-2 DNI DOPREDU
- na Vami určený dátum.

/Nie je možné garantovať presný dátum/. Do poznámky k objednávke prosím zadajte požadovaný orientačný dátum dodávky.
OBJEDNAJTE SI NÁŠHO ODBORNÍKA NA MONTÁŽ GRILU ALEBO ZÁHRADNEJ KUCHYNE
PONÚKANÉ SLUŹBY A CENY:
- montáž grilu v rámci dole uvedených okresov
- 3 horákový gril cena montáže od 100€*
- 4 a 5 horákový gril cena montáže od 150€*
- 6 a viac horákový gril cena montáže od 200€*
- dovoz grilu - neposkladaný gril 30€ - vopred zložený gril 50€*
- *Uvedené ceny sú len orientačné a na finálnej dohode s naším odborným pracovníkom.
MONTÁŽ pre bratislavský kraj /a okresy TT, PN, DS, NR, TO/ a ďalšie informácie na tel.č.: +421911144686
MONTÁŽ VRÁTANE ELEKTRICKÝCH ROZVODOV A SVETIEL pre celé Slovensko a ďalšie informácie na tel.č.: +421905502620
Ak si chcete váš nový gril/pizza pec rovno odviezť*, vojde vám do vášho auta?
Naše skúsenosti s nakladaním krabíc do rôznych vozidiel:
1. Gril Campingaz Onyx vojde do VW Passat Kombi
2. Gril Broil King Regal 590 vojde do Huyndai Tucson
3. Gril Broil King Crown 410 sme vopchali do Citroen C3 ![]()
4. Pizza pec Ooni Koda 16 vojde Tesla Model 3
Všeobecne neodporúčame sedany, okrem Škody Superb ![]()
*tovar objednaný na osobný odber je pripravený do 30min /počas pracovných dní/. Tovar označený v predajni, je možné odobrať okamžite.





Predajňa, sklad a výdajné miesto sú na jednom mieste. Parkovanie pod budovou /zadarmo
/.
Ako sa k nám dostanete.../vchod A 2. poschodie/ Navigovať do showroomu Grilfaktory cez Waze
Pin: 48.18332765,17.1790794

Otváracie hodiny:
Po: 9:30-17:00
Ut: 9:30-18:00
St: 9:30-18:00
Št: 9:30-18:00
Pi: 9:30-17:00
So-Ne: zatvorené
obedná prestávka 12:00-13:00
/otváracie hodiny samozrejme vieme prispôsobiť individuálne na základe dohody aj počas víkendu/
Ako to u nás vyzerá...
